Adfærdsregulerende fodring af søer

Adfærdsregulerende fodring af søer - SEGES Projektsitet

Projektet "Adfærdsregulerende fodring" er støttet af Landdistriktsmidler og består af en arbejdspakke indeholdende 3 aktiviteter, der alle har fokus på tildeling af grovfoder til søer.

Denne arbejdspakke har samlet set til formål at undersøge tildeling af grovfoder til søer samt kommer med anvisninger på, hvor meget og hvor ofte grovfoder skal tildeles, så svineri og aggression reduceres til et minimum. De enkelte aktiviteters delmål er:

  • Aktivitet 1 - Tildeling af grovfoder i fem tider pr. dag: Aktivitetens formål er at undersøge effekten af at tildele grovfoder til drægrige søer frem timer om dagen.
  • Aktivitet 2 - Vurdering og udvikling af tildelingsmetoder af grovfoder: Aktivitetens formål er at undersøge, hvordan grovfoder mest rationelt kan tildeles uden at det får negative konsekvenser for produktionsresultater, adfærd, huldstyring og foderspild.

  • Aktivitet 3 - Tildelingsstrategi for grovfoder: Aktivitetens formål er at undersøge, om grovfoder kan mindske den aggression, der opstår blandt løsgående drægtige søer når der skal dannes rangorden samt ved fodring

Søernes ædeaktivitet og -frekvens bled registreret i fire besætninger, der anvendte grovfoder som supplement i drægtighedsperioden.

© 2021 - SEGES Projektsitet